Utan invandring stannar Sverige

Hur påverkas Sverige av invandring?

Med tanke på hur mycket invandringen diskuteras borde svaret vara glasklart. Det är det inte. Framför allt har debatten saknat ett större perspektiv och allt för sällan grundat sig på vad forskningen säger.

Ser vi bortom kortsiktigt tänkande och det allt mer uppskruvade tonläget framträder en tydlig bild:

Utan invandring stannar Sverige.
Så har det varit historiskt.
Så är det idag.
Och så kommer det att vara i framtiden.

Utan invandring stannar Sverige är resultatet av en unik forskningsöversikt av hur invandring påverkar Sverige och jämförbara länder. I arbetet med boken har Jesper Strömbäck gått igenom material från över 200 rapporter, böcker, kapitel och artiklar i ämnet.

Utan invandring_front-Hi

”Jesper Strömbäck har skrivit en fin och viktig bok om invandringens betydelse för Sverige … Den är lysande och nödvändig i dessa tider!”
– Theodor Kallifatides, författare

”Oerhört pedagogisk bok som alla borde läsa. Strömbäck levererar 200 sidor späckade med bevis på hur migrationen och mångfalden stärker Sverige.”
– Alexandra Pascalidou i Dagens Nyheter

 ”En viktig bok som vänder på perspektiven … Strömbäcks bok visar med starkt stöd i forskningen att optimism faktiskt är befogad.”
Svenska Dagbladet

”Här smattrar forskningsresultaten fram som uppiggande nyårssmällare. Man hoppar till, gång på gång, förvånad och överrumplad, av olika uppgifter … Det är helt enkelt de invandringsfientliga som saknar förankring i verkligheten.”
– Per Wirtén i Sydsvenskan

”Strömbäck presenterar  med en lättillgänglig folkbildarsvenska många forskare bara kan drömma om aktuell statistik och de senaste vetenskapliga rönen kring invandring och integration.”
Kristianstadsbladet 

”Det är en lättläst och pedagogisk bok, indelad i kapitel som var och ett sammanfattas i tydliga punkter … Det är bara att hoppas att boken blir läst av många och att den verklighetsbeskrivning som Strömbäck ger oss i högre grad får vara utgångspunkt i invandringsdebatten.”
Sundsvalls tidning

”Strömbäck guidar läsaren genom olika perspektiv på en av samtidens mest brännande frågor.”
Upsala Nya Tidning

”Sverige har alltid vunnit på invandring. Det har vi vetat länge och nu finns det svart på vitt i professor Jesper Strömbäcks nya bok ’Utan invandring stannar Sverige’.”
Eskilstuna-Kuriren

”Jesper Strömbäcks bok inger framtidshopp. Med utgångspunkt i forskningen visar han att invandring är en tillgång på många sätt.”
Tidningen Arbetet

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Författare

Jesper Strömbäck är professor i journalistik och politisk kommunikation vid Göteborgs universitet. Läs mer om Jesper.

Pressbilder