Utkommer i december 2022

Så lever du längre

Professor Bertil Marklund är äntligen tillbaka med en praktisk och spränglärd bok för alla som vill leva längre – och göra de extra åren så goda som möjligt! I Så lever du längre har han utöver sina gedigna erfarenheter från en livslång karriär inom medicinen sammanställt den allra senaste hälsoforskningen.

Tillsammans med journalisten Linn Asterby presenterar Bertil Marklund aktuell fakta på ett tillgänligt och översiktligt sätt inom de tio mest centrala områdena för att uppnå ett längre liv. Boken ger läsare enkla tips med har stor effekt på ditt välmående som de flesta enkelt kan ta sig an. Hemligheten är ofta att det är små saker som kan göra stor skillnad. Och allt följer den positiva devisen att det ska vara kul att bli mer hälsosam – så att de extra åren präglas av livskvalitet och glädje.

Boken varvar författarnas favoritvanor och roliga rivstartstips för att inspirera och få dig att komma igång. Det bästa du kan göra för din hälsa – som professorn säger – är att börja göra något idag. Här finns också intervjuer och praktiska råd från en rad experter inom bokens olika områden, t.ex. psykologen Per Naroskin, sömnforskaren Frida Rångtell, folkhälsoforskaren Erik Hemmingsson, författaren och ledarskapscoachen Mia Törnblom och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart.

Så lever du längre är också namnet på en helt ny hälsopodd av och med Linn Asterby och Bertil Marklund som är aktuell våren 2022.

Ett urval av intressanta fakta som boken tar upp:

Vikt:

Rörelse:

Mat och dryck:

Hälsoforskningen är enormt produktiv och nya rön dyker hela tiden upp. Där många hälsoböcker tenderar att baseras på redan daterad forskning är merparten av referenserna i Så lever du längre inte äldre än två år. Dessutom är bokens råd i huvudsak baserade på så kallade superstudier. Det vill säga systematiska reviewer och metaanalyser som går igenom alla studier i ämnet, värderar kvaliteten på dem och gör en sammanställning av resultaten. Forskarna av dessa studier får därigenom fram pålitlig kunskap som det råder samstämmighet kring inom respektive forskningsfält. På så sätt undviker Så lever du längre att förlita sig på enstaka studier som inte sällan riskerar att vara missvisande.

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.