Yosemite Dream

Nu är det dag tre på Den Stora Kaliforniska Roadtrippen och jag skriver detta från ett hotellrum i Lake Tahoe. Bisats: att vara på skidort i november är otroligt frustrerande för det är så nära och samtidigt så otroligt långt borta att man ska få ÅKA. Bisats 2: om du någonsin kommer till Tahoe måste du bo på Basecamp. Lätt det bästa skidhotell jag har varit på. Även om det i mitt fall innebär att jag sitter med datorn i knät och kollar på berget utanför.

Men det jag skulle skriva om var egentligen det vi gjorde igår, när vi körde från Fresno genom hela Yosemite National Park och ut i Nevadaöknen på andra sidan. För det var nog bland det mäktigaste jag har sett.

Öken. Superstora granar. Stupande klippor, snö, vattenfall, tunnlar, forsar, raviner. På en dag, och utan att man behövde köra särskilt fort eller långt. Vi drog vid 9 på morgonen och kom fram till hotellet i Tahoe vid fem på eftermiddagen.

Slutsats: åk dit om möjlighet ges, det är jättefint och ej jobbigt.

 • Johanna

  ok, eftersom du bad om det kommer här mina bästa San Francisco-tips (med omnejd).

  Bara hänga, området kring Mission är trevligt – då främst kring Valencia st (obs inte kring mission st). Ett eftermiddagshäng i Mission Dolores park är också trevligt.

  Två restauranger kan jag tipsa om i samma område, den första är http://www.foreigncinema.com/ – väldigt mysig innergård! Både för drink och för att äta. Den andra är ett litet koreanskt ställe som heter http://www.namusf.com/ som ligger nära Dolores park. Trångt, mysigt och gott.

  Annat hängvänligt område är kring North Beach. Men det jag gillar mest med SF är att bara promenera omkring och kolla på alla fina hus.

  Saker att göra förutom turistklassikerna (golden gate, lombard st, painted ladies och alcatraz – tycker alla är värt ett besök om man inte varit där förut) som jag rekommenderar är MoMa, se solnedgången från Twin Peaks (fint!) och chinatown.

  Men undvik dock turistområdet kring the warf det är inget att se. Plus kring Tenderloin, är ok (men inte uppmuntrande) att gå igenom dagtid men undvik kvällstid, området kring Union square är inte heller så kul kvällstid.

  Apropå restauranger, besök http://offthegridsf.com/ ett food trucks event som flyttar runt och är trevligt.

  Annars om ni har möjlighet skulle jag verkligen rekommendera en sväng till Oakland. Oakland (en egen stad på andra sidan bay bridge) brukar beskrivas som att den är till SF vad Brooklyn är för NY. Om det stämmer i tid kan jag verkligen rekommendera Oakland artmurmur. Ett konstevent första fredagen varje månad då massor av gallerier och liknande har nattöppet. Undvik dock huvudstråket som är mer av Roskilde-festival utan gå in på tvärgatorna. Där kan man gå från galleri till galleri och lyssna på DJ:s, dricka vin och hamna på allehanda gömda innergårdar och takterasser. Oakland över lag gillar jag massor men det kan vara lite svårt att hitta rätt om man inte vet vart man är på väg. Området kring Temescal är bra, restaurangerna Pizza Giola och Dona Tomas (speciellt för brunch) gillar jag. Gå på roller derby är ju också kul i Oakland. Har ni vägarna förbi Berkeley kan ju en rundtur på campus vara kul för en doktorand :-) Makalösa bibliotek. I Berkeley rekommenderar jag Comal (mysigt mexikanskt ställe), La Note (för brunch) och sen uppe kring Collage st (och ända ner till Oakland.

  I Napa kan jag rekommendera att bo på El Bonita motel, prisvärt då allt annat i napa är rätt dyrt. Bland restaurangerna kan jag rekommendera nån av Cindy Pawlcyn’s ställen.

  Om ni ska köra Highway 1 skulle jag rekommendera att inte köra hela vägen, det är jättefint men tar evigheter att köra och ser ändå rätt likadant ut. Skulle välja ut en sträcka att köra, ni verkar ju inte ha obegränsat med tid. Santa Barbara är fint och sen gillar jag också Santa Cruz men det är ju lite LA-igt.

  Så, slut på världen längsta meddelande.

 • Gilda

  Young hipsters in love, fint!