Yogatips. Alltså jag vill ha dom, inte ge dom.

För ungefär tolv år sedan började jag träna yoga. TOLV ÅR! Det är så himla länge. Hur som helst har det funnits i mitt liv av och till sedan dess och även om det har blivit en del pauser kommer jag alltid tillbaka pga älskar det. Framför allt sedan efter typ åtta år poletten kring meditation och andning trillade ner.Jag har tränat bikram med en knäpp engelsman i Paris och llengar i en svettluktande kampsportslokal vid Mariatorget och ashtanga i en lada i upstate New York. (bäst av allt och alla är dock Jeffery. Om du är i New York, gå på hans klasser och bli trött+glad).

ANYWHO. Det finns två yogarelaterade saker jag inte har gjort och därför tänkte jag nu be om lite råd.

1. Jag har aldrig tränat yoga med hjälp av en app. Borde jag det? Vilken i så fall?

2. Jag har aldrig varit på en yogaresa. Men det vill jag! Har googlat men det finns så himla mycket att jag blir alldeles förvirrad. Så har ni några tips? Vore ju jäkligt flott med Indien men kan tänka mig att åka vart som helst där det finns bra instruktörer och god mat. Ingen himla fasta eller så. Skulle svimma efter tre timmar.

MvH/ tacksam

 • Åsans värld

  Finns en tjej på instagram som heter yoga girl, tydligen svenskt påbrå, hon har retreats på aruba och lite varstans på jorden. http://www.rachelbrathen.com/

  Appar har jag dålig koll på dock.

 • Sarah

  Kolla in svenska yogainstruktören Rachel Bråthén (eller Brathen pga enklare internationellt), hon bor på Aruba och har en hel del retreats däromkring samt ger enskilda klasser. Hemsida finns här: http://www.rachelbrathen.com/

 • Julie

  Jag har faktiskt tränat ganska mycket med appen Pocket Yoga! Jag tycker den är bra, eftersom den ger en möjlighet att välja mellan tre olika sorters serie: en som typ är meditiations- och uppmjukningsfokuserad (har aldrig provat den), en som har mycket flow och en som är mer statisk och hårdare. Sen kan man välja tre olika svårighetsgrader utifrån hur erfaren man är. Jag är musikalartist och har dansat och yogat i många år, men tycker ändå att den svåraste har moment som är riktigt utmanande. Man kan också välja längd på programmet, antingen 30, 45 eller 60 minuter. Nackdelen är ju att varje alternativ är samma serie varje gång, men jag tycker inte det gör så mycket. Prova, vettja! Vad gäller yoga retreats och så, så vet jag att min f.d. rörelselärare (som är oerhört kunnig om både yoga och träning, och gör akroyogaserier man inte tror är möjliga) Magnus Ringberg sysslar med sånt. Googla honom och sen kan du maila! Han är snäll och kunnig och kan säkert hjälpa. Hans studio i Gbg heter Space Mango, tror jag. Lycka till!

 • Johanna i Japan

  Min ekonomiska kompis tränar yoga flera dagar i veckan med youtube-videos. Hon är väldigt nöjd med det! Kan vara ett bra alternativ det också!

 • Monika

  En resa jag definitivt kan rekommendera är yoga-rawfood i Spanien.

  Sunfoodyoga heter det och där är det inte för varmt och inte för “spirituellt”

  Hoppas du finner en bra resa.

 • Jennifer

  Är också här för att rekommendera Rachel Brathen! Hon finns på Aruba och hade jag det ekonomiska och tidsmässiga utrymmet så skulle jag boka in mig hos henne bums. Otroligt inspirerande och motiverande tjej; hennes instagram (yoga_girl) är bra att kika på när allt känns jobbigt och trist. Kram!

 • Tone

  Jeg er selv yogalærer, og skal i år på teacher training i Jivamukti metoden. Vil anbefale podcastene til Jessica Sage Stickler, advanced Jivamuktilærer fra New York. Gratis, og hun har 36 ulike klasser tilgjengelig på Podcast.

 • ylle och hassel

  Precis som de andra vill jag tipsa om Rachel på Aruba.

  När det gäller appar så gillar jag All-in Yoga. På kvällarna kör vi ofta yogazone på youtube.

 • Mona

  http://yogahikes.com/italy/

  Den här har jag min mamma åkt på många gånger. Det ska vara så bra, i Toscana. Två yoga pass om dagen, och ett vandringspass, där man går med 2 minuter mellan varandra, så allt i tystnad.

 • Nina Åkestam

  Tack för alla tips! Tror att det här får bli ett eget inlägg snart också.

 • Lina Olivia Holmgren

  Hejsan Nina

  Tack för utmärkt inspiration!

  För cirka två år sedan besökte jag http://www.baravara.se/. Det förändrade mitt liv totalt.

  Enjoy your day and have fun! :)

  Bästa hälsningar

  Lina Olivia Holmgren

 • Caroline

  En yogaresa vore grymt. Just till Aruba som flera andra skriver. Jag har varit på ett hotell som Rachel Brathen håller till (vet dock inte om det var henne jag yogade med) – Manchebo Beach Resort. Fantastiskt ställe på den absolut finaste stranden. Man yogar i ett öppet hus på stranden, fantastiskt vackert (http://www.manchebo.com/Aruba-Yoga.html). Jag vill verkligen åka tillbaka. Karibien och yoga = kan inte bli bättre.

 • Marie Hernmarck
 • Hilde

  Jeg var på retreat i Irland noen dager i sommer, og det var helt fantastisk! De fleste reiser alene og det er små grupper på 10-15 stykker. Sosialt når man vil, sinnsykt god vegetarisk mat og akkurat passe langt borte. Anbefales! http://www.burrenyoga.com/

 • Mona

  Jag måste hålla med Lina Olivia. http://www.baravara.se är det bästa jag har gjort någonsin, kom hem för ca 10 dagar sen. Yogasemester är det inte riktigt men det har liknande effekt, gånger cirka 1 000 000.

 • Julia

  Hej Nina!

  Jag är definitivt ingen yogafantast men när jag var i Palolem, Goa, Indien, så fanns det massor av yoga kurser och ställen att välja mellan. Att gå på morgonyoga på stranden och sedan slänga sig i 25 gradigt vatten kan vara den bästa känslan i världen. Så Palolem!! Där får du en fin semester också kan jag lova.

  Tack för att du gör mig klokare och till en bättre människa efter varje inlägg.

  Love & Light,

  Julia

 • K

  Det har varken med app eller resa att göra men jag måste tipsa dig om min fantastiska yogalärare Anja som nu övergett Göteborg för Stockholm och undervisar på yogashakti. Hon är fantastisk så om du får en chans se till att pröva en av hennes klasser.

  Om man inte har möjlighet att åka så långt är förresten Yogagames i Göteborg i maj en jättebra möjlighet att pröva massor av stilar med väl ansedda lärare.

 • Jennie Liljefors

  Hej Nina,

  jag blev tipsad om din blogg idag av en väninna. Jag är yogalärare och har drivit en yogastudio i Italien i 6 år. Nu bor jag i Stockholm sedan 1 år tillbaka. Jag anordnar sedan flera år yogaresor till Italien. Mina yogaresor är mer som en skön yogasemester. Morgon meditation på stranden i soluppgången, frukost vid havet, yoga 2-3 timmar på förmiddag sedan goooood italiensk mat till lunch, fria eftermiddagar och inplanerade vinprovningar m.m. Maten är underbar, staden ljuvlig! Maila mig om du vill ha info pdf.

  Varma hälsningar

  Jennie Liljefors (www.altromondoyoga.com)

 • Katta

  https://itunes.apple.com/se/app/daglig-workouts-gratis/id469068059?mt=8

  20 minuterspasset är toppen för att komma igång på morgonen och varva ner på kvällen, få lite osvettig cirkulation och paus från jobbdatorn.