Upptäckter

Här är några saker jag har upptäckt på senaste tiden.

Bloggen Green Kitchen Stories med tillhörande app.

När jag skrev om mat häromdagen frågade någon “men vad sjutton ska man äta då?” Det enkla svaret är väl: det här. Då kommer man sannolikt att bli en mycket lycklig människa. Vore även toppen om man i och med det förvandlades till familjen som står bakom bloggen, för de verkar vara multibegåvade och fantastiska på alla sätt.

Att det är jättegott att blanda äppelbitar, riven kokos och hackade nötter i sin havregrynsgröt. Bara att slänga i när man kokar den. Ett par kokta ägg till så har man en middag för typ fem spänn. *tillbaka i den akademiska världen med tillhörande inkomstnivå*

Att september är en sommarmånad. Man glömmer bort det varje år, men september är ju de tunna jackornas och slappt virade halsdukarnas säsong. Det är lika varmt som i juni men eftersom man mentalt tänker höst har man det mycket bättre pga fryser inte ihjäl i alldeles för tunna kläder. Nu är det oktober och börjar bli liiite höst på riktigt men träden är fortfarande gröna och man behöver inte vantar. Kom ihåg till nästa år!

Att om man skaffar sig en lång hopvikbar regnrock kan man cykla även om det regnar. Tog mig 6 år att knäcka idén att lägga min “festivalrock” i cykelkorgen. Jag kommer därför från och med nu bara att svara på tilltalsnamnet Blixten.

Truth Serum från Ole Henriksen. Den delen av världen som gillar skönhetsprodukter (exempelvis fenomenala Brita Zackari) har bloggat om det här produkten i etthundra år. En liten burk ansiktsmagi som gör att huden tror att det är sommar fastän så ej är fallet. Om man åker till amerikat kan man köpa den och dens kompisar nattkrämen och dagkrämen för 70 dollar på Sephora.

Om man kollar på Breaking Bad kan man vara hemma själv tre kvällar i sträck utan att det känns det minsta jobbigt. Så länge man inte kollar på instagram och upptäcker vad alla andra gör.

Att det nästan inte finns någon forskning om hur reklam påverkar dem som är anställda på ett företag, men jättemycket som kartlägger hur människor påverkas av jättesmala fotomodeller (återkommer till det senare).

Ni då? Vad har ni upptäckt på senaste tiden som jag absolut måste veta?

 

 

 

 

 • Hanna

  Att jag mår sjukt mycket bättre av att inte är så mycket kolhydrater vilket jag verkar vara ungefär sist i världen med att upptäcka. Hur tänker du kring lchf nuförtiden? Har du slutat helt i och med att du börjat äta så mycket vegetariskt? Du nämner havregrynsgröt rätt ofta :-)

  • Nina Åkestam

   Nä, har inte gett upp det helt, undviker fortfarande vete, socker och halvfabrikat. Och käkar inte havregryn varje dag direkt, men det är ju så himla gott. Och med rätt tillbehör känns det inte som att man får insulinchock.

 • Sofie

  Det där lilla sista om hur reklam påverkar de som jobbar på företagen är något jag har funderat lite på, både när det gäller företagets “partipiska”, det de anställda lär sig anse om företaget utifrån den grafiska profil och image som företaget vill ha. Men också hur reklamen de facto påverkar den som i grund och botten där på marknadsföringsavdelningen är med och framställer, påverkas den individen på samma sätt som den konsument som får ta emot budskapet med den trådsmala modellen. Var bara tvungen att slänga ur mig tanken.

 • rickard

  Jag har upptäckt att jag allt oftare besöker den här bloggen.. vet inte varför men jag tror att det kan ha mycket att göra med att man är sjukt trött på alla bildbloggare. Börjar bli mätt på bilder.

  Old news kanske men jag har också upptäckt årets tv-serie Hit & Miss. Blod, drama och mindfucking fint förpackat med Chloe Sevigny i spetsen..

 • Christian

  “Om man kollar på Breaking Bad kan man vara hemma själv tre kvällar i sträck utan att det känns det minsta jobbigt […]”

  Sannare ord har aldrig förr yppats. Bästa serien på länge.

 • Åsa

  Kardemumma i gröten!

  /En annan student

 • Elena

  Du måste kolla på Fringe! Den har de bästa egenskaper från X-Files och Lost och är även bättre on its own. Huvudkaraktären är kvinna aka Duhnamator. Hon blir illa behandlat av männen dock, men skönt att ha FBI-agent utan 11 cm klackar och full makeup. Hennes hår är oftast utsläppt eller enkel flätat. Aktörerna spelar gudomligt, synd att Sci-Fi series är inte populära hos Emmy, annars skulle Fringe lätt haffa en hel del.

 • Mona

  http://www.tastespotting.com!! Helt fantastisk.

 • Emma

  Du kan ju såklart köpa på nätet också, t.ex. här:

  http://eleven.se/ole-henriksen-truth-serum-collagen-booster-2692.html