SVT Flow-favoriter

Jag kom på att vi ju inte har pratat om SVT Flow! Detta nya format som jag har tillbringat så många timmar med de senaste veckorna/månaderna. För er som har missat är det alltså som en uppdaterad version av SVT Play, eller som en blandning av Play och vanlig tablå-tv.

Som funktion tycker jag att det funkar ok. Skillnaden mot Play är inte jättestor. Jag skulle önska att jag kunde skapa en egen profil och spara program för att kolla senare, och att Flow lärde sig av den profilen och gav mig rekommendationer. Och så undrar jag varför inte serierna (i alla fall de förproducerade) släpps med alla avsnitt på en gång? Det känns helt knäppt att vänta en vecka på nästa avsnitt, framför allt av serierna som är typ 10 min styck.

Den stora grejen tycker jag dock är själva formaten. Så himla mycket bra som känns nytt. Här är en liten lista på mina favoriter:

Svett och Etikett

Som ni vet hatar jag träning sen en tid tillbaka. Kalle Zackari Wahlström är den första människa som lyckas rucka på det, litegrann i alla fall. Jag älskar att det här programmet inte handlar om hälsa, att alla han träffar är helt galna i huvudet (men snälla), att man på nåt sätt ändå blir sugen på att göra det de gör.

Sandra och Michelles Tvodd

Som att sitta i ett rum med några av sina kompisar och snacka skit. Mitt omdöme KAN påverkas av att jag i verkligheten relativt ofta sitter i ett rum med just de här två och snackar skit, men jag tror att det gäller även för den som inte känner S & M. Tvodden funkar bättre än podden tycker jag, inte minst för att man kan se bilder och annat.

 På jakt med Lotta och Leif

Den mest omskrivna produktionen, tror jag, och den som skulle må allra bäst att att fler avsnitt släpptes tillsammans. Men jag gillar den jättemycket ändå, framför allt på grund av mörkret. Här är det inte en jävel som är glad, och det märks. Vilket på något sätt ändå är trösterikt.

Full Patte

Har jag ju skrivit om tidigare, och det är ju rätt så himla bra faktiskt. Jag älskar Snubben, och jag älskar att Bianca och Tiffany gör så himla mycket saker som inte tjejer ska göra. Inte minst är jag riktigt impad av hur de använder instagram som en helt självklar del i programmet, när man går in på deras profil känns det som att Full Patte är det största som har hänt sen the Wire.

Det var mina fem cents. Andra tips?

 • Pam

  Åh, jag har sett fram emot På jakt med Lotta och Leif, och väntat på den! Vad bra, ska kolla med en gång.

 • Natalie

  Jag tycker att “Flator” ær bra.

 • Flora Wiström

  Du MÅSTE se Please Like Me på Svt Flow. Helt ljuvlig jäkla serie om en kille som kommer ut som homosexuell och om alla knäppa människor han umgås med. Tycker om den lika mycket som jag gillar exempelvis Girls, Looking och OISNB. Då är det en bra serie.

 • Fanny

  Håller med om alla fyra tips, trots att jag är vegetarian och kanske inte kommer att jaga så mkt i mitt liv. Men till något helt annat, jag har för mig att du tidigare inför sommaren (eller kanske annan ledighet?) har tipsat om semesterläsningsböcker och har för mig att jag nog tyckt samtliga böcker verkat/varit intressanta. Har själv lite torka på den fronten nu och jag tänker att du + bloggläsarna kanske har några förslag av blandad karaktär, lite politik, lite samhälle, lite kultur?

  • Perry

   Du frågar om boktips bara sådär. Oerhört svårt ju. Men om en är intresserad av renässanens Italien och gillar att läsa biografier så kanske en gillar “Niccolos leende” om Machiavelli. Innehåller både lite samhälle och lite kultur iaf. Som så ofta i biografier försvaras huvudpersonens handlingar kanske lite väl ivrigt av författaren.

   Atlantis förlag: http://www.atlantisbok.se/layout/detail.php?id=7136

 • Sara

  Mina favoriter är dom du skrev + please like me och flator. Riktigt bra!

 • Caroline

  Jag älskar Please Like Me på SVT Flow, den kan jag verkligen rekommendera!

 • Lisa S

  Får instämma med några andra – Please Like Me. Extrembra!

 • Margareta

  “Flator” är superbra!

 • Sofia

  “This is how I roll”!!