Suits

I helgen plöjde jag senaste säsongen av det som lite otippat har seglat upp som en av mina favoritserier: Suits. 

Det roliga med Suits, inte minst när en kollar på trailern, är att det känns som att serieskaparna typ har lurat alla. Man ska tro att det handlar om tuffa advokatkillar i kostym som vinner rättegångar och tjänar jättemycket pengar. Men i själva verket handlar det om märkliga människor som tävlar i gyttjebad och stämmer varandra för att få vårdnaden om en katt.

Vilket ju är bra. Annat bra är att serien helt okommenterat låter kvinnor vara chefer, föräldrar ha olika hudfärger och människor vara vänner och jobba ihop utan att vara det minsta intresserade av att ligga med varandra. Alltså… verkligheten. Vilket är bra. för verkligheten är bra.

De första säsongerna finns på Netflix, och den senaste på en olaglig streamingsajt nära dig!

 

 • Sara

  Hej Nina! Jag har en sak som jag har tänkt på mycket på senaste tiden, som jag undrar ifall du också tänkt på och i så fall vill skriva ett inlägg om. Det vore spännande att höra dina tankar på området. Det jag har funderat på är detta med skämt och att provocera. Jag har en del människor (framförallt män) i min närhet som tycker att en måste kunna skämta om allt för att det ska avdramatisera något eller som kan säga i stort sätt vad som helst i diskussioner om ämnen som rör feminism och sedan ursäkta det med att de gillar att provocera. Min magkänsla säger nej till detta, mest för att det känns som att det aldrig bara är ett skämt eller bara en provokation, att det alltid finns ett uns av sanning eller allvar. Sedan är ju en som kvinna så van vid att få ta skit och sedan höra att var ett skämt. Men det vore sjukt spännande att höra hur du tänker kring detta!

  • Gilda Radner

   Vad är frågan? Ska det bli förbjudet att skämta om vissa saker? Ska vi lagstifta mot idioter?

  • A

   Ha ha ha. Jisses.

 • Eva

  Ja! Grym serie om förtjänar mer uppmärksamhet. Sörjer säsongsuppehållet nu.

  • Billy Gårdh

   Den börjar ju på fredag igen…

 • Caroline

  Hej! Jag gillar också Suits, men jag tycker att serien (trots de faktum du nämnde ovan) faktiskt är ganska ojämlik. Kvinnlig chef, visst, men får hon någonsin visa vad hon går för? Någon enstaka gång kanske, medan männen omkring henne är awesome i varje avsnitt. Klarar serien Bechdeltestet? I vissa avsnitt kanske, men på det stora hela: nej. Tyvärr känns det som att serien handlar om män som talar om “allvarliga saker” och kvinnor som talar om dem. Håller absolut med om att Suits är ett steg i rätt riktning och allt det du nämnde är verkligen bra, men personligen är jag besviken på att serieskaparna inte gick längre. Så svårt kan det ju inte vara liksom! Hursomhelst, tack för en superbra blogg, du är så vettig och klok!