Stora nyheter!

Och nej, jag är inte på smäIlen. Herregud, så fort en blir runt 30 kan en aldrig säga att en har en hemlis eller en nyhet utan att alla börjar hålla på och oooohha och aaaaaha. Alltså på riktigt, en kvinna får i genomsnitt 1,7 barn i sitt liv och har väl i alla fall tusen nyheter/hemligheter att berätta i samma liv. Alltså är chansen mindre än 2 PROMILLE att det skulle vara just en bebis det rör sig om. Tänk på det, ni som stirrar på ens mage så fort en säger jag skulle vilja berätta att. 

Hursomhelst. Det som däremot har hänt är att igår var jag för första gången i MTGs lokaler. Vi skulle plåta bylinebilder, för nu är det nämligen officiellt: om en dryg vecka är det premiär för mig som stående krönikör i Metro!

Varannan måndag kommer man att kunna läsa min krönikor som främst kommer att handla om livet, ångest, framtiden, vad som är meningen med alltihop och annat lättsamt. Alltså lite som bloggen, fast ändå inte. Det ska bli så himla KUL och jag är otroligt pepp!

Även pepp på ljuset som finns i tv-studios sminkloger. 

Jag kommer att säga till igen när det är dags men nu vet ni i alla fall. Tut tut!

 • EvaP

  Heja Dig! Stort grattis.

 • Paula

  Fasiken vad roligt. Stort grattis!

 • Fanny

  Heja Nina, du äger! Grattis wiho!!!

  Jag undrar en liten sak. Du har ju skrivit mycket om hur viktigt det är att inte jobba tusen timmar övertid och ta på sig svinmånga arbetsuppgifter etc eftersom risken är så stor att en inte går utan springer rakt in i den där jävla väggen och bara blir en liten ihopbruten person efteråt. Det här tycker jag är så himla skönt att läsa! MEN, hur går det för dig? Jag tänker att du doktorerar på Handels, skriver en bok, driver den här bloggen och blir krönikör. Alla dessa grejer är ju såklart feta och roliga och sånt en vill göra så jag fattar ju verkligen! Men hur hinner du? Och ska en behöva vara en sån übermensch för att få göra roliga saker? Är det här liksom att trappa ned för dig?

  • Nina Åkestam

   Tack!! Och väldigt bra fråga. Som du misstänker så går det så klart inte ihop. Jag jobbar alldeles för mycket (även om det är lättare nu när jag styr min egen tid, blir ju betydligt mer effektivt). Under våren tar jag en paus från forskningen för att hinna med, men jag undervisar fortfarande, så det är egentligen i överkant ändå. Jag löser det främst genom att inte göra någonting på fritiden, eller så lite som möjligt i alla fall. Då orkar jag hyfsat med längre arbetsdagar. Men det är ju som du säger svårt när allt är kul att fixa det. Jag provar mig fram och hoppas på det bästa. Är i alla fall bättre på att tyda signaler nu för tiden. Tog tex time-out innan jul och ställde in en längre resa när jag kände att det höll på att spåra ur.

 • Karin

  Åh, vad roligt! Grattis! Ser fram emot att få läsa dessa!

 • Anna María

  Grymt! Stort grattis. Ser fram emot att läsa krönikorna.

 • Vicky

  men fy fasen vad du är grym!!!! orkar knappt tänka påt. hoppas dom hamnar på nätet??? bor på andra sidan atlanten nu och vill ändå läsa varenda ett av dina ord. pöss

 • Annika

  Härligt! Kommer göra mina trötta måndagsmorgnar mycket bättre! Och grattis till dig med för den delen :)

 • Sandra

  Kul, coolt och grattis! Mvh Metro-anställd :)

 • Sophie

  Fan va kul! GRATTIS