Over and out

FYI: Att lägga upp en bild på en solnedgång och hashtagga #nofilter är enligt Buzzfeed det 17:e mest LA-mässiga man kan göra. Det här är no filter. Over and out. 

Idag är min sista dag i Los Angeles. De här sex veckorna har gått väldigt fort och väldigt långsamt samtidigt. Jag har jobbat som ett litet djur och alltså inte hunnit göra så mycket annat som jag hade hoppats, men ändå. Nu har jag rätt okej koll på den här stan. Kan köra hyfsat bra utan GPS mellan Venice och Hollywood. Har äntligen bankat in i skallen att det är jättelångt mellan Soho House och Chateau Marmont fast dom ligger på samma gata. Har blivit lite trött på kale men inte på burrata.

Nu blir det lite semester. I morgon drar jag och Anton iväg på en två veckors roadtrip runt Kalifornien innan det blir Sverige igen. Planen är Yosemite – Napa Valley – San Francisco – Carmel – Santa Barbara – oklara stopp längs kusten ner till San Diego – Joshua Tree – Palm Springs – LA. Har ställt in lite inlägg och ska försöka uppdatera en del längs vägen, men om det är lite svajigt så vet ni varför. Den som har tips på saker att se/göra/äta får ju också hemskt gärna dela med sig av dem.

Ha en strålande helg så ses vi snart!

 • R

  Åh, ta Sonoma istället för Napa! Så himla mycket mysigare och mindre tillrättalagt! Lika bra viner men billigare, dessutom.

 • elsa

  santa barbara har en mysig farmer’s market på tisdagar och lördagar, en massa lokala odlare kommer dit och det går att köpa ekologiska och närodlade grönsaker/ostar/ägg/nötter för nästan inga pengar alls.

  om ni vill ha riktigt riktigt greasy men riktigt riktigt god mexikansk mat borde ni åka till Freebirds. Sinnessjukt stora portioner också. Det ligger i Isla Vista, en liten bit utanför Santa Barbara, där University of California, Santa Barbara ligger.

  I SB går det också att åka på valsafari. Vet dock inte om det är “säsong” nu dock. Ett annat tips är att åka ut till Channel Islands. Det går båtar ut dit från Ventura, och under båda båtresor kom det tusentals (jag överdriver inte) delfiner som simmade och hoppade precis bredvid båten! Så häftigt! Själva öarna är vackra och fina att gå runt på, och det finns en liten rävsort som bara finns där som är stor som en katt ungefär, sjukt söt! Det går även att övernatta.

  Det finns mycket rika fina hus i Santa barbara och i Montecito som kan vara kul att åka runt och titta på (Oprah bor där någonstans också har jag för mig). Om ni gillar mer att vara ute i naturen kan jag rekommendera att åka upp i bergen precis utanför santa barbara, finns många olika trails som man kan gå.

  och justja! långt upp i bergen finns ett litet ställe där en massa bikers brukar hänga, Cold Spring Tavern heter det. De är kända för sin Tri tip sandwich, som itne är jättenice om man inte gillar en macka som typ bara innehåller jättejättemycket kött. Men själva stället är kul att se! I bergen finns också en massa små vineyards där man kan åka på vinprovning (à la filmen Sideways).

  Har tyvärr inte så bra koll på restauranger i santa barbara, men jag kommer ihåg en pastarestaurang som var helt okej, Pascucci heter den. Den ligger på State Street (huvudgatan) så den kanske är lite turistig. Boathouse at Hendry’s Beach är en restaurang med mycket fin utsikt, men den enda gång jag var där tyckte jag att utsikten överträffade maten. I övrigt har de fått bra recensioner för sin mat, så de kanske bara hade en dålig dag när jag var där.

  oj, det här blev mycket längre än jag tänkt mig. insåg hur mycket jag saknar californien nu när jag började skriva ner tips. maila mig gärna om du vill veta något mer!

 • Emma

  Salton Sea, Slab City och Salvation Mountain! Måste, måste, måste om en befinner sig i södra Kali!

 • agnes

  I half moon bay kan man vid lågvatten gå ut i havet och peta på mega-stora sjöanemoner!

 • C

  I Santa Barbara finns en mexikansk restaurang/hål i väggen med plaststolar utanför vid namn Super Rica Taqueria. Jag körde en omväg på 40 mil för att äta där igen förra gången. Ha det fantastiskt!

 • Tina

  Okej, det här kanske är lite sent om ni redan har lämnat LA, men har du ätit på Elf i Silverlake? Om inte, GÖR DET! Det är pyttelitet och man måste boka bord innan, men jag kan nog drista mig till att säga att det är min bästa restaurang. Någonsin. Det största problemet är liksom att allt på menyn låter helt jävla asgott, =svårt att välja. Allt är vegetariskt och det mesta går att få veganskt också. När jag var där hade de dessutom byob, men nu såg jag att de hade en vinlista så det kanske har ändrats…

  I alla fall, Elf Cafe, http://elfcafe.com/elf. Tips till alla som befinner, om så bara någorlunda, i närheten. Så värt!

 • mel

  under vår roadtrip i ungefär samma område i somras var samtliga medresenärer eniga om att http://www.deetjens.com/ var det allra bästa stoppet. Underbart hotel, underbar mat, underbart läge, underbar personal. Längtar redan efter att få möjligheten att besöka platsen igen i framtiden.

  Vinnare av knasigast någonsin var http://www.madonnainn.com/ men tyvärr var restauranten stängd när vi väl kom fram efter lite omvägar. dock goda drinkar och verkligen knasigast ever, alice i underlandet extravaganza ute i bergslandskapet.

  I san fransisco var restauranten http://www.burmasuperstar.com/ en klar favorit med lång kö men mödan värt – underbart god mat från ett ganska undanskymt kök !