Önskeinlägg och intervjuer

Tusen tack för alla tips av ämnen att skriva om! Blev superinspirerad direkt jue. Här kommer en sammanfattning av det ni skrev, vissa överlappar ju så dem slog jag ihop till ett, säg till om det är något som fattas!

*Favoritfilmer, dokumentärer, varför det finns så få kvinnliga reklamfilmsregissörer Kommentar: Det här får nog bli några olika inlägg.

*Favoritböcker Kommentar: Herrejävlar vad svårt. Finns ju en miljard. Men det är klart att jag ska försöka.

*Generation Intern, unga människor som inte kommer in på arbetsmarknaden. Kommentar: Superintressant, sjukt att jag inte tänkt på att skriva om det tidigare.

*Miljömedvetenhet i vardagen. Kommentar: Tror att jag kommer att börja med den här.

*Förklara det här med patriarkat och feminism på ett enkelt sätt, så att folk förstår. Kommentar: Det här försöker jag ju göra hela tiden, tror att jag lyckades bäst med det här inlägget, men absolut, det tål att upprepas!

* Att vara vegetarian – hur gör man, var går gränserna? Kommentar: Det här utforskar jag ju själv dagligen, så det delar jag gärna med mig av.

* Hur tar man sig upp när allt känns som mörkast? Hur jobbar man med sin ångest? Och mer om mina efarenheter av terapi, ACT och KBT. Kommentar: Ett favoritämne. Blir nog också flera inlägg, kanske en vecka till och med. Passar ju extra bra så här i deppnovember.

*Hur det är att flytta tillbaka till Sverige, om att bo i stora och mindre städer. Kommentar: Det här får nog vänta lite, känns fortfarande så nytt att jag inte riktigt vet. Men det kommer!

*När jag känner mig lycklig. Kommentar: Gärna det, kanske får komma dagen innan eller efter ångestveckan, för balans liksom.

*Vad jag ville bli när jag var liten.

*Mitt jobb/min forskning. Kommentar: Det här får nog också vänta lite, är än så länge mest förvirrad och försöker hitta i lokalerna. Typ. Men sen blir det säkert desto mer!

*Smygrasism/invandring, vi-och-dom-tänk, mm. Kommentar: Otroligt viktigt. Håller på och lär mig mer och mer om det här, så håller er uppdaterade!

*Ätstörningar, hur jag fastnade och hur jag tog mig ur det. Kommentar: Givetvis. Allt jag kan göra för att hjälpa till.

*Min syn på sexualitet. Kommentar: en väldigt öppen fråga. Men kul. Något särskilt område? Homosexualitet, hora/madonna-grejen, sex & feminism? Äh, kan ju skriva om allt så klart.

*Grön politik och ekonomi. Kommentar: Självklart! Har gått med i MPs intressegrupp för ekonomi helt nyligen, så förhoppningsvis lär jag mig en massa kul när jag börjar gå på dom mötena.

Ska försöka beta av allihop inom en rimlig framtid. Tills dess kan ni kolla in två intervjuer med mig. Den första är i SvD där vi snackade mode och politik och den andra är på Berns hemsida där jag får representera Stockholms-local och ger mina bästa tips om stan.

Amerikanerna har modet att välja sida

Intervjuer med äkta Bernsprofiler (jag! En äkta Bernsprofil! Kan man tänka sig.)

 

 • Matilda

  Hej! Jag skulle gärna vilja höra dina tankar kring olaglig nedladdning av filmer och musik.

  • Nina Åkestam

   Ok, lägger det till listan!

 • Vicky

  “mina favoritställen är alla de platser där jag lätt kan få tag på mat” och mjukglassgrejen: anledningar varför jag avgudar dig.

 • Christian

  Om svårigheten med att “leva som man lär”.

 • Sara

  Jag hade gärna läst om dina tankar kring miljöpolitik på det högre planet. Mer om storföretagens ansvar, varför en radikal miljöpolitik är ett politiskt självmord, globalt samarbete osv! Vi kommer ju inte att kunna konsumera oss ur en miljökris, och då känns det ledsamt att det flesta politikerna talar om är att vi ska köpa ekologiska broccolin. Även om det är viktigt också, och kommunaltrafik och duscha mindre osv.. Du förstår säkert vad jag menar!

 • A

  Jag tycker att det vore fint med ett inlägg om texter och skrivande. Dina tankar och tips liksom. Och kanske några länkar till reklamtexter du gillar. Och kanske nåt inlägg om dina bästa ögonblick/projekt i reklamkarriären (typ nåt extra spännande samarbete, nån särskilt lärorik upplevelse osv). Sen så skulle jag gärna läsa ännu mer om vad du ser som de viktigaste sakerna att ta tag i/försöka påverka (och hur) för oss reklamare. Fast jag tycker att alla inlägg är intressanta. Du har ju en förmåga att väcka tankar, oavsett ämne. Så skriv gärna om precis vad som helst. Mode till exempel!

 • Annikan

  Kanske har du redan svarat på det här i något inlägg men jag skulle bli glad om du delade med dig av vilka bloggar du följer.

 • Anna

  Kan du inte även skriva om hur det var att vara i New York under Sandy. När samhället liksom inte finns som ett skyddsnätt?

 • Sofia

  Och när du skriver om filmer, kan du kanske säga något om Bechdeltestet? (minns inte om du skrivit om det tidigare)