Man kan ha kul på jobbet varje dag och det är ens eget ansvar att det blir så.

För några år sedan fick jag en kommentar här på bloggen som i princip fick mig att ge upp alltihop. Jag minns inte exakt vad den sa, men poängen var att jag är så otroligt sen på bollen med allt och skriver om saker först när alla andra har tröttnat. Jag vet inte varför det tog så hårt, för det är ju sant. Jag har aldrig försökt driva nån slags nyhetsblogg som är först med allt, snarare vill jag höra vad alla de som är bra på sånt säger först för att se om det finns något att tillägga. Oftast gör det ju det.

Hur som helst, min senhets-vana trogen lyssnade jag i veckan på Värvet-intervjun med Alexander Bard som sändes i december. Och FY SJUTTON vad bra den var. Alexander är annorlunda från de flesta jag känner i nästan alla avseenden: kön, generation, karriär, politisk övertygelse osv, och det var precis det som gjorde det så jäkla spännande. Det, och att människan måste vara Sverige mest precisa person. Varje svar var ett pratminus, en potentiell rubrik. Så väldigt befriande osvamligt. Så lyssna på det. Framför allt om du som jag har ganska lite gemensamt med Alexander Bard.

 • Frida

  Tycker verkligen inte du är sist på några bollar, det är typ härifrån jag får mina main uppdateringar om reklamer/klipp/debatter/feministdiskussioner som är intressanta att följa. Hade det inte varit för din blogg så hade jag typ inte ens sett skymten av den där bollen du sägs vara sist på.

 • Ellen

  Det tyder väl enbart på att du är klyftig och inte häver ur dig saker utan att ha tänkt igenom det isåfall. Annars blir det ju lätt att man missar väsentliga sidor på saken som man kanske missade i första vändan. Och då får man skämmas och ändra åsikt :)

 • Katarina

  Och varför är det (särskilt i Sverige) så oerhört viktigt att vara “först”?

  Är det inte viktigare att vara relevant och ha något att tillföra?

  Att kunna dra slutsatser och inspirera……

  “Först” är överskattat, intelligens eftertanke och kreativitet underskattat.

 • Karin

  Jag håller med föregående kommentarer – du är inte sist på bollen utan driver en inspirerande och intelligent blogg. Men, här kommer tips på magasin som satsar på precis just det, att vara sist på bollen. Delayed Gratification! Snyggt, spännande, kreativt och genomtänkt. http://www.dgquarterly.com/

 • Stina

  Oj vad förvånad jag blev när jag läste detta om Alexander Bards intervju i Värvet. Jag lyssnade nämligen själv på det nyligen och det enda jag kunde tänka på var att jag nog aldrig hört en mer narcissistisk person i Värvet. Jag kan hålla med om att det är intressant, för som du säger så tänker han väldigt annorlunda, men jag tror att det är mycket pga att han bara utgår ifrån sig själv på ett väldigt ovanligt och oödmjukt sätt. Eller vad tycker du?