Jiro Dreams of Sushi

I helgen såg jag till slut dokumentären . Till slut eftersom jag har varit på väg att se den i flera år, och för att den var så himla bra.

Jiro är 85 år och världens bästa sushikock. Men det intressanta med honom är så klart inte sushin, utan hur den tillkommer. Noggrannheten, ambitionen och glädjen. En blir helt enkelt helt vansinnigt sugen på att jobba. Jag vill skriva fler texter, slipa och förbättra, jobba med grymma människor och öva öva öva. Plus, naturligtvis, åka tillbaka till Tokyo inom en inte alltför avlägsen framtid.

Dokumentären finns på SVT Play och konsumeras bäst tillsammans med jättegod mat. Som den här från Akki Sushi på Folkungagatan, till exempel.

  • Elin

    JA! Såg den också precis här i veckan. Efter 40min tänkte jag: “Okej hur ska dom fylla 40min till?” Men det gick ju faktiskt hur bra som helst! Det var smått förtrollande alltihop.

  • Josefin

    Åh blev nyfiken på dokumentären nu, men varför inte välja bort jätteräkan dock?