Ikväll 20.00

sänds Uppdrag Granskning ett program om näthatet som många kända och mindre kända kvinnor utsätts för. Trailern där personerna själva läser upp några av hoten de utsatts för:

Ska bli väldigt, väldigt intressant att se. Jag vet inte hur många gånger jag har drömt om att promenera genom ett kontor, fram till en person vid en dator, och läsa upp det han har skrivit till mig inför alla hans kollegor. Bara för att se hur han skulle reagera på att för en liten stund stå upp för sina åsikter, så som de han hotar gör. Det här kanske blir något i samma riktning.

 

 

 • Aurore

  Nätkärlek till dig och alla som fortsätter trots idioterna som lyckats kravla sig fram till ett tangentbord för att häva ur sig sin avundsjuka och önskan om att vara någonting de inte är!

 • Frökenfilantrop || Your cup of tea

  Mådde illa av att se klippet. Helt sjukt. Är dock väldigt väldigt glad att dessa kvinnor fortsätter trots alla fruktansvärda hot och påhopp!

 • Jessica B

  Ja herregud Nina. Håller verkligen med dig. Idag har jag skickat kärlek till ett par av journalisterna i UGs film. Drömmer om en organiserad svärm av goda kommentatorer i både öppna fält och in i mailboxarna – ger ju definitivt ett bättre snitt. Personligen har jag ringt upp ett par “knäppisar” som sände konstiga brev. En stod och lagade mat till ungarna och verkade inte helt bekväm med sitt grova ordval.

 • Therese

  Men vaddå män som näthatar, är inte kvinnor lika mycket eller värre näthaters och trycker ner bloggare? Varför göra genusfråga av detta?

  • Anna

   Det är såklart inte bara män som näthatar, men vinkeln på det här reportaget är väl just det slags hat (ofta) män utsätter kvinnor för, det språket och den sortens hot. Hot om våldtäkt, att man ska “straffknullas”, mördas, att man är en hora, fitta, slyna som fått för lite kuk. Kvinnors näthat gentemot andra kvinnor (och män) är också ett allvarligt problem, men ryms förhoppningsvis i en annan diskussion/forum?

   Jag blev äcklad av att se den här videon. Det är fruktansvärt skrämmande hur mycket hat som vissa människor går och bär på.

 • Magnus

  Hej Nina! Du är min favoritbloggerska. Jag gillar dig jättemycket. Tack för allt bra och tänkvärt som du skriver :)

 • Eimmat

  Hej Nina. Det finns en grej som skaver i detta och som varit del av min feminism i några år. Nämligen, var är männen? Var är männen som säger ifrån till andra män? Skulle den schyssta killen som jag känner säga ifrån om hans kompis talade nedvärderade om en tjej? Skulle man kunna få läsa en debattartikel skriven av en man riktad till män i detta ämne? För jag tror att det har stor genomslagskraft. Det är inte bara VÅR kamp och jag är så jävla less på att det är det. Läste på Soraya Hashims blogg om en kille som ifrågasatt sig själv (http://nojesguiden.se/blogg/soraya-hashim/langst-ut-pa-kanten-i-samma-skala) och jag behöver mer sånt. Inte bara för att jämna ut debatten men också för att se att det finns hopp! Att det finns män som står upp för jämdställdhet och förstår det du och massa kvinnor i offentligheten får utstå och vill göra nåt åt det. Förstår du vad jag menar?

  Förresten så tycker jag du gör ett fantastiskt jobb med den här bloggen och jag hänvisar ofta till den när jag vill förklara saker eller visa på nåt. Du är grym och jag hoppas du aldrig tystnar.