hej igen.

Dåååååå säger vi välkomna till 2014! Det känns som att det har pågått i flera månader redan. Som ni vet så har jag tillbringat nästan hela julen med boken. Det är ett jäkla pyssel att få till så mycket text, få det att hänga ihop, ha all fakta på rätt ställe, och samtidigt försöka övertyga läsaren om att jag som skriver faktiskt har något att komma med här. Jag tänkte pytsa ut lite små smakprov till er den kommande tiden, så får ni kolla om ni tror att det kan bli nåt.

Utöver det har jag (vi) flyttat in i vår nya lägenhet. Det är jättefint. Om man gillar byggdamm och flyttkartonger och att flytta omkring IKEA-hyllor i skåpen dagarna i ända. Alltså har jag inte hunnit fundera så mycket på vad jag tror/hoppas/vill att 2014 ska bli. Kanske är det symptomatiskt. Dem jag pratade med på nyårsafton om den saken sa mest nåt i stil med att de hoppades på “lung och ro” eller “att alla ska vara friska”. Kanske handlar det om ålder. Kanske är det inte bara jag som kändes att 2013 sög upp en i luften och tumlade runt en på centrifugens högsta varvtal.

Men OM jag ska säga något om 2014 så är det väl det här. Jag hoppas att:

– vi lyckas packa upp alla flyttkartonger.

– boken blir klar, utgiven och helst säljer i mer än 20 exemplar.

– undervisa på masterprogrammet på Handels nästan varje vecka under vårterminen inte helt tar kål på mig.

–  dom som har sagt att dom ska gifta sig faktiskt gör det. Kul med bröllop, ju.

– det blir regeringsskifte i september och att MP blir tredje största parti, inte SD. (självklart vill jag helst att MP ska blir det allra största partiet och SD får 0,00%)

– Att ett nytt festligt uppdrag jag har skrivit på för blir precis så festligt som jag hoppas. Återkommer om det snart.

– Att det utöver detta händer så lite som möjligt.

Vi säger så, till att börja med.

 • Ylva

  Hej! Mastern du undervisar i verkar fantastiskt intressant, och kan inte hitta något liknande här i Sverige. Vet du vad man söker efter hos studenterna vid antagning? Utöver de akademiska kraven. Vad kan vara en bra kandidat om man inte har möjlighet att läsa på HHS? Tacksam för svar!

  • Nina Åkestam

   Jag undervisar på både bachelor och mastern på HHS, så det är i Sverige! Antagning till master handlar för oss framför allt om att du verkligen vill gå just vårt program för att du är intresserad av kurserna, alltså inte bara väljer HHS för att det är en högt rankad skola. Så personligt engagemang! Om man inte vill läsa kandidat på HHS är Uppsala, Lund, Linköping eller Handels i Göteborg bra alternativ. Eller en HHS-liknande skola utomlands, typ LSE, HEC, Bucconi eller så.

 • Heléne Öberg

  Det sista är en väldigt bra sak att önska sig faktiskt.

 • Malin

  JAG VILL KÖPA DIN BOK! VAR NÄR HUR?

  • Nina Åkestam

   Den kommer troligtvis vara ute i maj! Återkommer så klart med all info när det närmar sig!