Hälsning från statsfemenismen

Det här kan man ju läsa idag. SCB:s sammanställning av hur jämställt Sverige egentligen är, i reda siffror. (spoiler alert: inte jätte.)

Jämställdheten trampar vatten. 

 • V

  förresten! jag hoppas inte att det är för sent, men jag vill önska ett inlägg om den svenska reklamindustrin vs den amerikanska. jag håller på med min utbildning och är himla sugen på usa som land att bo i, men produktionsmässigt verkar ju den svenska reklammarknaden både roligare och tacksammare? producerade ni ens något där borta? hur håller man sig motiverad när det aldrig blir något? osv.

  • Nina Åkestam

   aldrig för sent! Lägger till på listan.

 • Barba

  Obehagligt att så många män dör på jobbet. Och att de har så höga självmords- och ohälsotal, tycker jag. Trist att så få kvinnor jobbar i transportsektorn också.

 • Theodor Herzl

  Tänkte att du skulle upptäcka “typon” själv. Men nu har puffen legat och snurrat felstavad i bannern i 24 timmar. Statsfeminism stavas så och inte “statsfemenism”.

  • Anna

   Theodor: Jag tror att Nina var lite sarkastisk. I kretsar där man är starkt emot feminism (och inte sällan även invandrare och FÖR bevarandet av normen och det svenska språket/kulturen/rasen etc) brukar man ofta se folk som gapar och skriker om andras ointelligens och till exempel klagar på invandrare som inte kan stava men som själva stavar exempelvis feminism som “femenismen” och liknande, vilket ger ett lätt ointelligent intryck, vilket en lätt kan tycka är lite ironiskt och småkul.