Grammis!

Idag presenteras det vilka som är nominerade till Grammis i år, och det tycker ju jag är kul för jag satt nämligen i juryn för kategorin musikvideo! Var himla kul faktiskt att sitta i ett annat sammanhang, har ju hittills bara bedömt reklam och lite akademiska uppsatser. Juryn för musikvideo var en salig blandning av folk som sysslar med musik, foto, design, film och reklam och det var intressant (och bitvis en smula frustrerande) att höra hur alla resonerade helt olika. Hur som helst, de nominerade känns ju helt värda. Och! Om någon som läser detta ska gå på galan i februari och vill ta hand om mig kan ni väl säga till, jag känner ju nämligen exakt noll personer i musikbranschen men det vore ju trist att inte gå på grund av det.

Anyways, dom nominerade är:

 

 • Sara

  Blir som feminist lite ledsen när jag ser att du framhåller massa män istället för duktiga kvinnor.

  • Jesper Dahl

   iamamiwhoami

   little dragon

   amanda jenssen…

  • Nina Åkestam

   Hej Sara, vi var 12 personer i juryn. Jag är inte personligt ansvarig för resultatet. Givetvis önskar jag att fler kvinnliga regissörer fanns på vår lista (tror att fem av cirka 120 bidrag vi såg var regisserade av kvinnor) och gör vad jag kan för att det ska bli så. Det hoppas jag att du vet? Det sista jag trodde att jag skulle bli kritiserad för är att jag personligen “framhåller en massa män”. När halva mitt liv handlar om motsatsen.

 • Emelie

  Hej! Jag kommer vara där, satt också i juryn – wihoo, det kommer bli jättekul. Ses dock innan dess på nåt vänster hoppas jag? Okej, det här kanske var mer SMS-material. Hej!

  • Nina Åkestam

   Yay! som sagt, vi hörs i nån annan inbox om detta och annat.

 • Jesper Dahl

  Jag vill vara plus eeeeetttttt