Get running etc.

Läste hos Brita om att övervinna springhat och inser att det har jag ju helt glömt att skriva om. Jag har, som ni kanske vet, liksom Brita alltid hatat att springa. Trots att jag nästan har tränat rätt mycket i mitt liv (3-5 gånger i veckan sen början av högstadiet) och gillat alla typer av sporter inklusive att gå upp för berg i ganska djup snö, har löpning varit som ett svart jävla hål av tråkighet.

Jag har sett alla miljoner FB-uppdateringar om folk som springer en mil och tagit för givet att dom ljuger. Det GÅR inte att springa en mil, i alla fall inte om man inte är något slags proffs. Och även om det skulle gå rent fysiskt, är det helt orimligt att någon skulle göra det frivilligt.

Så hände det en dag för två månader sen att min kompis Jenny sa att hon hade börjat springa med hjälp av en app som heter Get Running. Hela poängen med den är att man bygger upp löpningen så långsamt att det aldrig blir riktigt jobbigt. Så jag bestämde mig för att ge det en chans och tro det eller ej, efter 8 veckor springer jag fem kilometer utan att stanna. Och det sjukaste av allt: jag tycker inte är det är vidrigt, utan rätt skönt. Får inte ens träningsvärk längre. Och i ett fall av övermod har jag nu laddat ner en påbyggnadsapp som ska ta mig från femman till milen på ytterligare sex veckor. Tänkte börja med den efter sommaren. Så, om du vill ge det där med löpning en sista chans tycker jag att du ska testa. Och det bästa av allt: att börja springa innebär att man får göra en springlista. Min är inte det minsta lik Britas (okej utom ett par låtar) men sånt här behöver jag alltså. Inte det minsta kreddigt men med tanke på att min i särsklass mest populära spellista genom tiderna heter okreddiga indiehits verkar det vara några fler som gillar sånt.

springlista för ointresserade

 • Kristin

  Härligt! Vad heter påbyggnadsappen?

  • Anna-Lena

   Åh, det vill jag också veta.

  • Julia

   Även jag är intresserad av påbyggnadsappen

 • Martina

  Nina! Roligt att höra att nån så träningsintresserad också kan känna så för löpning. Jag tänkte likadant i vintras, men några månader senare sprang jag ett halvmarathon och nu är jag hooked! Knäppt hur det kan bli… Lycka till!

 • Cilla

  Hej,

  Jag sållar mig till skaran som vill veta vilken påbyggnadsapp du valt. Den första är ju helt fantastisk!

  • Nina Åkestam

   Jag har inte börjat med den än, men den heter bridge to 10K och verkade bra tycker jag. Lik Get Running.

 • Peter

  “Zombies, Run!” är ett rätt kul sätt att springa också… man hör en historia i hörlurarna om en postapokalyptisk värld och ibland jagar zombies en och då måste man springa snabbare för att hinna undan. Var lite småläskigt att använda på mörka gator dock.

 • I.W

  Hej Nina!

  Sedan du skrev om den här appen har jag också provat den och kan nu springa i 25 minuter utan att stanna, det har aldrig hänt förut! Nu är jag nyfiken på om jag kan klara en mil, men jag undrar vad den där påbyggnadsappen heter, som du fortsatt med?

  Tack för en bra blogg och en superbra bok!

  / Iris