Genier.

Härom veckan sa Sigge Eklund i sin podcast att han är ganska så trött på att höra folk prata till punkt. Efter många år där Värvet, Filter och andra långformat har gått bra har det liksom blivit det enda sättet att intervjua på. Och jag håller med. Ingenting är kul tusende gången man hör det. Ibland är helt klart ett kort, fyndigt citat mer givande än 90 minuters prat om någons uppväxt.

Med det sagt vill jag ändå slå ett slag för Moa Gammels nya pod Genier. Den går alltså ut på precis ovanstående, det djupa samtalet alltså. Men det blir inte tråkigt alls. Antagligen för att personerna hon intervjuar är just genier. Och att de inte pratar så mycket om vilka de är utan om vad de gör. Och då flyger 90 minuter förbi i en faslig fart.

Finns på alla de vanliga podcastställena!

 • Sara

  Hoppas hon inte intervjuar några män, de har inget vettigt att komma med och trycker bara ner oss kvinnor.

 • Therese

  Vilken bra reklam grön ungdom har lyckats med: http://tackpatriarkatet.nu/

 • Elsa

  Bästa Nina. Kan du hjälpa mig med detta inlägg? http://tenebrism.wordpress.com/2014/02/13/fran-radikal-till-liberal-en-feministisk-resa/

  Jag behöver dina kloka åsikter i detta.

  Man kan säga att jag gjort samma resa, fast jag började i andra änden som “militant antifeminist” och betraktar mig numera som feminist. Men sånt här är svårt att läsa. Hjälp mig reda ut och förstå, behöver lite ledsagning. Bekräfta/dementera hennes påståenden. Blir inte klok på det.

  Du är fantastisk och fabulös!

  Kram