Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Ordet står i centrum.

Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — men vad vi egentligen gör är att hjälpa människor som försöker göra skillnad.

Vårt mål är att nå ut. Vår logotyp och symbol är en blomma — oftast utan stjälk, eller på bokryggen, med stjälk — och fungerar som symbol för att med hjälp av kunskap, nya perspektiv och berättelser växa, och likt vad blombladen gör, sprida sig bortåt, vidare, till nya områden.

Vi drivs av viljan att experimentera, utmana och förmedla oväntade perspektiv.

Under våren 2016 blev den internationella talaragenturen Speakersnet en del av Volante. Den grundades 1993 för att arbeta med Jan Carlzon efter succén med Riv pyramiderna, som nu också ges ut av oss.

I slutet av 2016 öppnade vi Gamla stans bokhandel. Vi brukar kalla den för ”Sveriges mest händelserika bokhandel”.

Våren 2022 öppnade vi scenen och mötesplatsen SN7, som i Stora Nygatan 7. Denna lokal kan hyras, men här genomförs även ett program med stöd av Kulturrådet, utöver egna programpunkter.

Våra böcker är formgivna med omsorg och material väljs ut noggrant för varje bok. Vi trycker enbart på FSC-märkt papper.

Kontaktinformation till oss finner du här.
Vår utgivning av böcker kan du se här.
Talare kan du se här.

Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev (länk längst ner på sidan) eller följ oss på Facebook, Instagram eller Twitter.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter