Tobias Nielsén

Grundare, förlagschef och vd för Volante. Nielsén har utöver sitt jobb som förlagschef på Volante, skrivit i och varit redaktör för flera antologier.

Tobias Nielsén är ledarmot i Förläggareföreningens styrelse och har tidigare varit ledamot i flera myndigheter. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och Columbia Business School i New York och har tidigare arbetat som journalist och kulturskribent, framför allt på Expressen. Han är smålänning men bor i Stockholm.

Han har varit med på listor över ”årets superkommunikatör” (2017, Resumé), ”årets supertalanger” (2013, Veckans affärer), samt blivit nominerad till EU-utmärkelsen för unga forskare Cultural Policy Research Award (2009).

Tobias Nielsén har bland annat hållit föredrag i New York, London, Peking, Hongkong och Bryssel, utöver en rad platser i Danmark och Sverige. Han har framför allt talat om kulturens olika värden och effekter. Särskilt på det temat har han fungerat som rådgivare och projektlett eller skrivit ett stort antal omvärlds- och ekonomiska analyser med fokus på kreativitet, kultursektorn och förändrade konsumtionsmönster. Han har även moderator kring ämnen som rör beteendeekonomi, samhällsutveckling, kultur och kreativitet.

2013 var han tv-programledare i Pengar – näst viktigast efter kärleken i SVT/UR.

Pressbilder

   

Skriv ut sidanSkriv ut sidan