Tobias Nielsén

Grundare och vd för Volante. Han har fungerat som rådgivare och projektlett eller skrivit ett stort antal omvärlds- och ekonomiska analyser med fokus på kreativitet, kultursektorn och förändrade konsumtionsmönster. Hösten 2009 var han som enda svensk utvald som en av finalisterna till Cultural Policy Research Award i Europa.

tobias_1_w1300

Nielsén har dessutom varit producent för flera böcker, till exempel Nextopia – livet, lyckan och pengarna i Förväntningssamhället. Han var även medredaktör tillsammans med Sven Nilsson till boken Framtiden är nu.

Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och Columbia Business School i New York och har tidigare arbetat som journalist och kulturskribent, framför allt på Expressen. Han är smålänning men bor i Stockholm.

Tobias Nielsén har bland annat hållit föredrag i New York, London, Peking, Hongkong och Bryssel, utöver en rad platser i Danmark och Sverige.

2013 var han tv-programledare i Pengar – näst viktigast efter kärleken i SVT/UR och blev utsedd som en av årets supertalanger av Veckans affärer.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan