Släpps 14 november 2016

Jihdes diabetes En match för livet

Jag har en dödlig sjukdom. Men jag lever ett fantastiskt liv tillsammans med den.

Mitt i livet, mitt i karriären och mitt i en familj fick Peter Jihde ett besked som vände upp och ner på allt – han var diabetiker. Han skulle aldrig mer kunna leva som tidigare, aldrig kunna ta ledigt från sin sjukdom. Hur hanterar man beskedet att man fått en dödlig sjukdom?

Det här är en bok om Peter Jihde bakom kameran – om hans resa från totalt mörker och förlorad livslust till att hitta vägar för att fortsätta göra det man älskar och få ett fantastiskt liv tillsammans med sin sjukdom.

Peter har diabetes typ ett; och han är långt ifrån ensam med sin diagnos. De olika formerna av diabetes är tillsammans en osynlig folksjukdom. Diabetes typ ett har ökat med 50 % på tre decennier. Ungefär var tionde människa i Sverige har idag förstadiet till diabetes typ två. Trots detta saknade Peter information. Därför är denna bok också ett resultat av möten med experter och andra diabetiker. Vad äter man? Hur tränar man? Hur lever man – fullt ut?

 

Jihdes_diabetes_fram_nytt

Köp

Köp bokenAdlibris, Bokus, eller i din lokala bokhandel.

Författare

peterjidhediabetes

Peter Jihde är journalist och programledare. På sin diabetesresa, som över 35 000 människor följer via instagramkontot @jihdesdiabetes, har Peter träffat diabetiker, anhöriga och experter. Under resan har han inte bara lärt sig mängder om den sjukdom han är drabbad av, utan också mycket om sig själv.

När Peter Jihde visar upp diabetessidan av sitt liv – varje spruta, varje dag – vill han förmedla att han är en stolt diabetiker. Han vill göra vår diabetesvardag mer offentlig, och hjälpa människor både med och utan diabetes att våga se och prata om sina upplevelser.